Je bekijkt nu Ongegeneerd jezelf zijn

Ongegeneerd jezelf zijn

  • Berichtcategorie:Jelien
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ongegeneerd jezelf zijn…

Is niet alleen voor jezelf bevrijdend, maar óók voor de mensen om je heen.

Als iemand helemaal oké is met zichzelf en vanuit daar lekker gek doet of de mafste dingen uithaalt geniet ik daar met enorme teugen van. Het laat me ontspannen omdat die persoon zichzelf makkelijk kan dragen. Het helpt me zelf ook om die schaamte drempel over te gaan en mijn gekheid te volgen of mijzelf ook volledig te accepteren zoals ik ben.

Zelf blijk ik ook zo iemand te zijn. Twee vriendinnen gaven het me afgelopen tijd afzonderlijk van elkaar terug. ‘Ik ga zo graag met jou op stap naar feestjes, want jij danst altijd zo heerlijk ongegeneerd’.

Tsjah… ik ken inderdaad weinig schaamte op de dansvloer. Nooit gekend ook. Terwijl ik toch over heel veel dingen in mijn leven onzeker kan zijn. Maar er gebeurd iets met de mix muziek + dansvloer + mij, dat ik die onzekerheid vrij snel kwijt ben.

Omdat mijn lijf wíl bewegen. Ik wíl dansen, als een duracell batterijtje dat bijna niet van ophouden weet. Men denkt vaak dat ik dronken ben, terwijl ik de bob ben. Enkel omdat de meeste mensen alleen ongegeneerd durven te dansen als ze wat drankjes achter de kiezen hebben en het hoofd wat minder helder is. Dat vind ik nu echt jammer…!

En er ontstaat zo tijdens het dansen de leukste interacties met vreemden, omdat schaamteloosheid aanstekelijk is. Er wordt spontaan meegedanst en mensen durven zelf ook meer los te gaan (want tsjah, je lijkt al vrij snel niet zo heel raar naast mij als ik de gebrokenarmendans doe) of die heupjes worden even getest in hoeverre ze bij de shakes van mij in de buurt komen 😉.

Ongegeneerd jezelf zijn… betekent letterlijk zonder gene, zonder schaamte.

En schaamte is een emotie die in ons hoofd gecreëerd wordt, puur alleen door ons denken. Onze maatstaf ten opzichte van anderen. De enige emotie die mens heeft en dieren niet (voor zover ik weet…) En de enige emotie die ons weerhoud van werkelijk onszelf zijn. Maar als we daar voorbij zijn, steken we ook anderen aan met schaamteloosheid. En dat is zó bevrijdend!

Wanneer zou jij meer ongegeneerd jezelf willen zijn? En wanneer kun je dat al volledig?

Ongekunsteld jezelf zijn

Voel je dat je ook veel meer ongegeneerd jezelf wilt zijn? Dan is het 4 maanden traject Ongekunsteld wellicht iets voor jou. Ik zal je in ieder geval bij deze beloven om je de gebrokenarmendans te leren 😉 En nog veel meer...

Geef een reactie