Hoi, ik ben Jelien

En dit ben ik...

voordat we wisten welke zorgen eraan zaten te komen.


Een sprankelende vrouw, vol in de kracht van het leven, creatief, gevoelig en net geboorte gegeven aan onze tweede zoon Wolf. 

Wolf werd met vijf weken ernstig ziek en mijn moederhart is toen in duizend stukjes gebroken.

Over deze periode heb ik verhalen geschreven die inzicht en herkenning geven. Voor een ieder die overweldigende situaties met zijn of haar kind heeft meegemaakt. Of voor naasten die je lief zijn met een soortgelijke situatie.

Ik deel tips die helpen om de kans op stressklachten en traumareacties te verminderen.

Omdat het hart écht kan breken. 

En desondanks ook weer heel kan worden.

Kosteloos. 

Maar een donatie aan het Ronald McDonald Huis Nijmegen wordt zéér gewaardeerd. 

CIndy 

"Ik heb het net in één ruk uitgelezen. Tranen van herkenning rolden over mijn wangen."  

 • De kwetsbaarheid en kracht van het leven in woorden gevangen
 • Welke elementen zijn helpend geweest om posttraumatisch stressklachten te voorkomen
 • Hoe kun je midden in een intense tijd goed zorgen voor jezelf of je naasten?
 • Wat zorgt voor verbinding en heelheid en voorkomt trauma?
 • Hoe verwerk je intense gebeurtenissen en (vroeg) trauma?

Kosteloos

Aan de hand van zestien persoonlijke verhalen neem ik jou als lezer mee in de beleving van onze tijd met Wolf op de Kinder Intensive Care. Ik deel over de emoties die langskwamen en je leest concrete tips en ideeën voor verwerking. Ik deel wat ondersteunend is geweest om veerkrachtig te kunnen zijn en geef woorden aan gevoelens die voor iedereen herkenbaar kunnen zijn. Of je nu zoiets hebt meegemaakt of niet. 


De verhalenbundel is vrij te verkrijgen en te delen. Ik stel deze kosteloos beschikbaar vanuit het gedachtegoed meer bekendheid en inzicht te creëren rondom impactvolle gebeurtenissen binnen gezinnen. In ruil hiervoor zou ik een donatie aan het Ronald McDonald Huis Nijmegen van grote waarde vinden. Zo klein of groot als je maar kunt missen. Zij maken de slogan 'keeping familys close' meer dan waard en hebben een cruciale rol betekent in het verminderen van stress. 

Laura

Wat een prachtige, persoonlijke, troostrijke, realistische, informatieve en zo noodzakelijke bundel verhalen, echt voor iedereen. Maar vooral voor die mensen die een (IC) opname van hun kind of een kind in de nabije omgeving meemaken, is dit een must-read!

rianne

"Er komen ineens allemaal schrijfsels uit me" appt Jelien me een paar maanden na de opname van Wolf. En plop, daar was het eerste verhaal. Of ik het even wilde lezen. En ja hoor, daar rolde de eerste traan over mijn wangen.

Steeds weer werd ik geraakt. Door de kwetsbaarheid, de kracht en ook de onmacht die tussen de regels doorsijpelen. Het vertrouwen, de humor en de spiegel op andere momenten zorgen voor de bekende sprankeling van Jelien en geven hoop.

Ook als niet-moeder voel ik de oerkrachten die hier spelen. En die voelbare verbinding, met elkaar en in de familie. Wauw!  

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Lieve Jelien, Ik heb net je prachtige boek gelezen. Ik zit nog wat na te ‘tranen’ achter de computer. Wat een heftige tijd hebben jullie gehad en wat heb je dit prachtig woorden gegeven. Ik denk dat dit verhaal voor heel veel mensen belangrijk is. Het geeft zoveel zicht op trauma en wat we kunnen doen in heftige situaties om hier zo goed mogelijk mee om te gaan als mensen. Voor onszelf, onze kinderen, onze partners, onze omgeving etc. Bedankt voor het delen! Dikke knuffel van mij❤️

 2. Ellen van der Stelt

  Net in tranen Jeliens verhalenbundel gelezen. Ik kan nu zoveel beter invoelen wat het is voor ouders om zo’n ernstig ziek kind te hebben, wat dat met je doet en hoe je, in ons geval ook na 8 jaar, daar nog steeds de gevolgen van in je lijf kunt voelen.
  Het is zo’n mooie bundel, niet alleen door de kracht van het kwetsbare van Jeliens verhaal, maar ook door de uitleg die ze geeft over PTSS en trauma.
  Een heel waardevolle verhalenbundel!
  Ik ga m printen, en hij krijgt een ere plekje in mn boekenkast!

 3. Annemieke

  Wat een waardevolle verhalenbundel! Ik werd meteen weer terug getrokken in onze tijd in het ziekenhuis. Geen IC, maar half jaar lang korte opnames. Wat had ik deze tips toen graag willen hebben. Zo mezelf voorbij gelopen, omdat ik 24/7 er voor hem wilde zijn. Deze tips geven een meer stabiele basis en ruimte om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

  Mustread ook voor artsen, want ik heb de begeleiding achteraf echt gemist. Omdat we een chronisch ziek kind hebben, ga je van controle naar controle. Maar ik heb echt gemist dat er tijd genomen werd voor wat er gebeurd is, zodat de periode met veel opnames ook afgesloten kon worden. Ik had niet eens door dat ik dat misschien wel nodig had.

  Dankzij jouw verhalenbundel ga ik er nu 9 jaar na dato alsnog mee aan de slag. Dank je wel!

 4. Sanne Speelman

  Wauw Jelien, wat een krachtig verhaal. Jouw manier van schrijven is alleen al zo mooi en krachtig en het brengt de emoties die door jou en jouw gezin zijn heengegaan helemaal over. Ik heb het gelezen met mijn eigen dochter van 9 weken slapend tegen mij aan en ik besef me weer even extra dat gezondheid een heel groot goed is… Tranen in mijn ogen bij de hoofdstukken over de knuffel met jouw vader en het eten met het gezin. Ook was het inspirerend te lezen hoe jullie Loek hebben gezien en begeleid in deze periode.

  Bedankt voor het delen van jouw verhaal. Veel liefs!

Geef een reactie